Alle trenger en jobb å gå til

Vår statsminister har satt fine ord på arbeidet med å rekruttere mennesker som av ulike årsaker har stått utenfor arbeidslivet. «Alle trenger vi en jobb å gå til», sier Erna Solberg. «Jobben er mer enn en inntekt. Å ha arbeid betyr å ha kontroll over livet sitt, det handler om selvfølelse, selvrespekt og det å ha et sosialt nettverk. Vi skal ikke underslå betydningen jobben har for et menneskets liv.»

Det er nå en betydelig bekymring for høyt antall lærlinger uten læreplass. Siste tall for Karmøy er 63 lærlinger uten læreplass. Før sommeren var det 125. Antallet går stadig nedover, men fortsatt høyt.

Rogaland fylkeskommune utlyser i disse dager ut nye tiltaksmidler for å øke antall læreplasser, med søknadsfrist 15. september. Se vedlagt utlysning. Brevet er stilt til opplæringskontorer, kommuner og selvstendige godkjente lærebedrifter.

Kanskje dette kan stimulere til å ta inn lærlinger. Det er uansett viktig. 63 lærlinger trenger utfordringer, tilhørighet/være en del av et fellesskap, bidra med verdifull innsats for samfunnet, lære og være der for gode kolleger. Tiden er riktig nå til å ta en ekstra titt…


Her finner du søknad om tiltaksmidler hos Rogaland Fylkeskommune.

Thor Otto Lohne

Styreleder Karmøy Næringsråd

Hits: 247

Del på:

Forfatter: Thor Otto Lohne