Styremøte og bedriftsbesøk hos Bavaria

30.april 2024 hadde vi styremøte og bedriftsbesøk hos Bavaria Haugesund.

Ole Totland, daglig leder for Bavaria Haugesund ble valgt inn i styret i Karmøy Næringsråd i 2023, og dermed ble dette styremøtet en fin anledning for resten av styret å bli bedre kjent med Bavaria, og samtidig få se de nylig oppussede lokalene.

Bavaria har siden 1996 jobbet for å skape det beste forhandleralternativet og er en av Nordens største BMW, MINI; MG og Ineos-aktører. Bavaria ble først startet i Stavanger i 1996, deretter Haugesund som forhandler nr 2 hvor Ole har vært med siden oppstart.

Nå er Bavaria et heleid datterselskap av Hedin Automotive AS. 

Hedin Automotive Norge driver også BMW- og MINI-grupperingen Hedin Automotive sveits og Bavaria Oy i Finland, og er med det en av de største BMW-forhandlerene i Europa. Hedin Automotive er et heleid datterselskap av Hedin Mobility Group.

Fabrikken ønsker nå at Bavaria skal selge mest el-bil. Norge er et land hvor det fokuseres mest på el-bil nå. Det er billigere for forbruker, men det gir mindre inntjening for forhandler. Det gjør at Bavaria ser at de må satse enda mer på tilleggstjenester som bla. dekkhotell. I 2022 ekspanderte Bavaria Haugesund med et ekstra lokale med plass til over 3000 sett med dekk og mertjenesten rundt dette er viktig. Her tilbyr de bla. dekk og felgscanner som viser når dekkene må skiftes ut.

Bavaria var med i “Great Place to Work” medarbeider-undersøkelse i fjor som viser at det er et flott sted å arbeide, de ansatte er stolt av jobben og opplever fellesskap med kollegaer. I tillegg har de en flott ambassadør-ordning hvor de ansatte stemmer kollegaer frem årlig. Ambassadøren får “tittelen” i et år og får være med på leder-møter og lignende i konsernet.

Takk for presentasjonen og omvisningen!

Hits: 29

Del på: