Rico – fra en gammel løe på Creedence-tiden til internasjonal vekststrategi

«Down memory lane»; Vi er i det forrige århundre, sola skinte, fra kassettspilleren i bilen ble det spilt Creedence, venner på biltur til Kyrping v/Åkrafjorden, jeg hadde en Volkswagen Transporter i varebil utgave innredet hos Rico Campers.

Bak Augvaldsgaarden på Avaldsnes lå en løe. Den ble reist kort tid etter krigen, men var i bruk bare få år. Når en gikk opp låvebroa da Creedence var på sitt mest populære var det i løa næringsvirksomhet. Innerst inne i løa startet Jan Simonsens å bygge opp sin virksomhet som i dag er blitt til PDS Mecan med over 40 ansatte og hovedkontor på Husøy, Karmøy. Like innenfor låvedøra holdt Rico Campers til – Bernhard og Nils Olaf Osnes – far og sønn. Rico Capers bygget om biler til campingbiler med kjøkken, spiseplass, soveplass, etc. Dette er blitt til Rico Gruppen med 3 avdelinger (bilombygging, bilinnredning, skilt & dekor) og 30 ansatte.

Fra en gammel løe på Creedence-tiden – ressurssterke personer som etter hvert fikk oppstart- og veksterfaring og skapte to bedrifter som i dag fremstår med suksess. Det er å bli imponert av. En skal lete lenge etter en bedre grunder-historie.

Styret i Karmøy Næringsråd m.f. kunne i møte 27.01.20 hos Rico Gruppen med selvsyn registrere optimisme, positivisme og en leder – Nils Olaf Osnes – med søkelys på muligheter.

Nils Olaf Osnes

Dette er aktiviteten til Rico Gruppe i dag;

 • Bil- og ombyggerverksted, snekkerverksted, skilt- og dekorverksted; dette i 2 lokaler (bruksareal på nær 1500 kvm) på Bø, Karmøy.
 • Internasjonal vekststrategi, datterselskap i Danmark og salgskontor i København.
 • Totalleverandør av tilrettelegging av yrkesbiler; er blitt den største leverandøren av miljøinnredninger for yrkesbiler i hele Norge miljø som resultat av å ha søkelys på sikkerhet og kvalitet:
  – Samarbeid med lokale yrkesutøvere for å tilpasse innredningene til ulike yrkesgruppene; elektrikere, rørleggere, snekkere etc.
  – Samarbeid med forhandlere av det fleste bilmerker for å levere totalløsning innen
  a) bilinnredninger til ulike yrkesgrupper som er tilpasset ulike bilmerke
  b) bilombygging/tilpassing (stigeholdere, varsellys, heis, etc.) og
  c) bildekor for reklame og firmaprofilering.
 • Tilpasser av biler for NAV til personer med ulike behov og funksjonsnedsettelser; dette siden 20000 og på landsbasis.
 • En av Haugalandets største innen skilt og dekor; med f.eks. sin flatbed-printer kan de prente på de fleste materialer opptil 250X300cm.

Rico Gruppen er en godkjent læringsbedrift og har lærlinger både som CNC-operatør og industrimekaniker. Rico Gruppen er aktivt med i NHO sitt rekrutteringsprosjekt «Ringer i vannet» hvor de samarbeider med NAV og attføringsbedrifter for å gi folk en mulighet til å komme seg ut i arbeid. Dette viser at Rico Gruppen tar tak i samfunnsansvarsutfordringer og sier noe om verdiplattformen. Veldig bra!

Thor Otto Lohne

Styreleder Karmøy Næringsråd

Hits: 1184

Del på:

Forfatter: Thor Otto Lohne