Styret på besøk hos SEAM – Årets Bedrift på Haugalandet

Næringsrådet praktiserer å gjennomføre sine styremøter ute hos medlemsbedrifter. Den 31. mai ble møtet avholdt hos SEAM, og det var en stolt leder – Gunvald Mortveit – som tok i mot næringsrådets styre denne ettermiddagen, bare en uke etter den store kåringen på Haugalandskonferansen.

Styret fikk en interessant og imponerende presentasjon av selskapet etterfulgt av omvisning i lokalene på Husøy.

SEAM er en ledende leverandør av hybrid og helelektriske løsninger for skip og den maritime næringen. Selskapet var tidligere en del av Westcon-konsernet, men ble solgt til Longship AS (private equity-fond) i 2021. Selskapet teller i dag 125 personer, hvorav ca. halvparten er ingeniører. Selskapet har også et snitt på 10 lærlinger årlig. Selskapet omsatte for ca en halv milliard kroner i 2021.

Norge ligger i førersete med ny teknologi for den maritime næringen og det er nok grunnen til at SEAM har ca 30% av markedsandelene i Norge innen sitt segment. Selskapet konkurrerer daglig mot store internasjonale aktører, og er stolte over at de hittil har levert mer enn 50 system til hybrid fartøy. Dette er fordelt på ferger, offshore olje og gass-skip, cruiseskip og transport/containerskip. En betydelig del av leveransene er ladesystemer til kai-anlegg.

Verden står overfor to mega-trender; de-karbonisering og digitalisering. Dette er helt i kjernen av Seams virksomhetsområde, og selskapet skal vokse både nasjonalt og internasjonalt.

SEAM vant Årets Bedrift av Næringsforeningen Haugalandet i mai 2022, noe både ledelsen og de ansatte er stolte av!

Her kan du laste ned referat fra styremøte 31. mai, hvor også næringsrådets innspill til samfunnsdelen til kommuneplanen ble behandlet.

Hits: 367